Iškulti grūdai paprastai yra didesnio drėgnio už kondicinį, o norint pagerinti grūdų išlaikymo sąlygas reikalingas grūdų džiovinimas, vienas iš konservavimo arba biologinio aktyvumo sumažinimo būdų, kurio metu iš grūdų dalinai pašalinamas vanduo. Džiovinimo tikslas – pagerinti jų išlaikymą sandėliavimo metu. Džiovinimo metu pagerėja grūdų kokybė bei sėklinių grūdų brendimas po nuėmimo, tai padidina jų dygimo energiją. Be to, žūsta nemažai kenkėjų ir sumažinama mikrobiologinė tarša.
Galite rinktis iš mobilių Agrimec ir stacionarių Feerum grūdų džiovyklų.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.